کسب و کار

مهارت های جدید برای کودکان: استراتژی مدیریت رفتار

کمک به کودکان برای یادگیری مهارت های جدید به عنوان بخشی از مدیریت رفتار

وقتی بچه‌ها می‌توانند کارهایی را که می‌خواهند یا باید انجام دهند، انجام دهند، به احتمال زیاد همکاری می‌کنند. آنها همچنین کمتر ممکن است ناامید شوند و به شیوه های چالش برانگیز رفتار کنند. این بدان معناست که کمک به کودکان برای یادگیری مهارت های جدید می تواند بخش مهمی از مدیریت رفتار باشد.

هنگامی که کودکان مهارت های جدیدی را یاد می گیرند، استقلال، اعتماد به نفس و عزت نفس نیز ایجاد می کنند. بنابراین کمک به کودکان برای یادگیری مهارت های جدید می تواند بخش مهمی از حمایت از رشد کلی باشد.

در اینجا یک مثال وجود دارد: اگر فرزند شما نمی داند چگونه میز بچیند، ممکن است از انجام آن امتناع کند – زیرا نمی تواند این کار را انجام دهد. اما اگر به فرزندتان نحوه چیدن میز را نشان دهید، به احتمال زیاد این کار را انجام خواهد داد. آنها همچنین احساس موفقیت خواهند کرد و از کمک به تهیه غذای خانوادگی شما احساس خوبی خواهند داشت. منبع

3 راه کلیدی وجود دارد که می توانید به کودکان کمک کنید همه چیز را از مراقبت از خود تا مهارت های اجتماعی پیچیده تر یاد بگیرند:

  • مدل سازی؛
  • دستورالعمل ها؛
  • گام به گام

به یاد داشته باشید که توسعه مهارت ها زمان بر است و تمرین مهم است. اما اگر در مورد رفتار، رشد یا توانایی فرزندتان برای یادگیری مهارت‌های جدید نگرانی دارید، به پزشک عمومی یا پرستار سلامت کودک و خانواده خود مراجعه کنید.

“وقتی به فرزندتان کمک می‌کنید تا یک مهارت را بیاموزید، می‌توانید همزمان از بیش از یک روش آموزشی استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر شما مهارت یا کار را نیز به مراحل تقسیم کنید، ممکن است درک دستورالعمل‌ها برای فرزندتان آسان‌تر باشد. به همین ترتیب، اگر همزمان دستورالعمل ها را ارائه دهید، مدل سازی ممکن است بهتر عمل کند.”

  • مدل سازی

از طریق تماشای شما، کودک شما یاد می گیرد که چه کاری انجام دهد و چگونه آن را انجام دهد. وقتی این اتفاق می افتد، شما در حال «مدل سازی» هستید.

الگوسازی معمولاً کارآمدترین راه برای کمک به کودکان برای یادگیری یک مهارت جدید است. به عنوان مثال، شما به جای اینکه به فرزندتان بگویید چگونه تختش را درست کند، زمین را جارو کند یا توپ را پرتاب کند، بیشتر نشان می دهید.

مدل سازی می تواند برای مهارت های اجتماعی کار کند. تشویق فرزندتان با عباراتی مانند “ممنونم، مامان” یا “بیشتر لطفا، پدر” نمونه ای از این موارد است.

همچنین می‌توانید از مدل‌سازی برای نشان دادن مهارت‌ها و رفتارهای فرزندتان که شامل ارتباطات غیرکلامی است، مانند زبان بدن و لحن صدا، استفاده کنید. به عنوان مثال، می‌توانید نشان دهید که وقتی با مردم صحبت می‌کنید چگونه روبه‌رو می‌شوید یا در چشمان آنها نگاه می‌کنید و وقتی از آنها تشکر می‌کنید لبخند می‌زنید.

کودکان نیز با تماشای کودکان دیگر یاد می گیرند. به عنوان مثال، کودک شما ممکن است در دوران پیش دبستانی با سایر کودکان غذاهای جدید امتحان کند، حتی اگر آنها این کار را در خانه با شما انجام ندهند.

چگونه می توان مدل سازی را به خوبی انجام داد؟

  • توجه فرزندتان را جلب کنید و مطمئن شوید که فرزندتان به شما نگاه می کند.
  • به آرامی مراحل مهارت را طی کنید تا فرزندتان به وضوح ببیند که شما چه می کنید.
  • به بخش‌های مهم کاری که انجام می‌دهید اشاره کنید – به عنوان مثال، “ببین چطور هستم…”. اگر در حال الگوبرداری از مهارت های اجتماعی مانند خوشامدگویی به مهمان هستید، ممکن است بخواهید بعداً این کار را انجام دهید.
  • به فرزندتان فرصت‌های زیادی بدهید تا مهارت‌ها را به محض مشاهده انجام دادن شما تمرین کند – به عنوان مثال، “باشه، حالا باید بروید”.

  • دستورالعمل ها

شما می توانید با توضیح دادن اینکه چه کاری انجام دهد یا چگونه آن را انجام دهد، به فرزندتان کمک کنید تا یاد بگیرد که چگونه کاری را انجام دهد.

چگونه دستورالعمل های خوبی ارائه دهیم؟

  • فقط زمانی دستور بدهید که توجه فرزندتان را جلب کنید.
  • از نام فرزندتان استفاده کنید و فرزندتان را تشویق کنید که در حین صحبت کردن به شما نگاه کند.
  • برای صحبت کردن به سطح فیزیکی فرزندتان پایین بیایید.
  • هرگونه حواس پرتی پس زمینه مانند تلویزیون را حذف کنید.
  • از زبانی استفاده کنید که کودکتان آن را بفهمد. جملات خود را کوتاه و ساده نگه دارید.
  • از صدایی شفاف و آرام استفاده کنید.
  • از حرکات برای تأکید بر چیزهایی استفاده کنید که می خواهید فرزندتان متوجه آنها شود.
  • به تدریج دستورالعمل ها و یادآوری های خود را حذف کنید زیرا کودک شما در به یاد آوردن نحوه انجام مهارت یا کار بهتر می شود.

تصویری که به فرزند شما نشان می دهد که چه کاری باید انجام دهد می تواند به او در درک دستورالعمل ها کمک کند. وقتی فرزند شما آماده است که به طور مستقل دستورالعمل ها را انجام دهد، می تواند تصویر را بررسی کند. این همچنین می تواند به کودکانی که در درک کلمات مشکل دارند کمک کند.

“گاهی اوقات فرزند شما دستورالعمل ها را دنبال نمی کند. این ممکن است به دلایل زیادی رخ دهد. ممکن است فرزند شما متوجه نشود. ممکن است فرزند شما مهارت لازم برای انجام آنچه را که هر بار می‌خواهید نداشته باشد. یا ممکن است فرزندتان مایل نباشد آنچه را که می‌خواهید انجام دهد. شما می توانید با ایجاد تعادل در دستورالعمل ها و درخواست ها به فرزندتان کمک کنید تا همکاری کند.”

راهنمایی گام به گام: تفکیک وظایف

برخی از مهارت ها یا وظایف پیچیده هستند یا شامل توالی از اقدامات هستند. شما می توانید این مهارت ها یا وظایف را به مراحل کوچکتر تقسیم کنید. ایده این است که به کودکان کمک کنیم مراحلی را که یک مهارت یا کار را تشکیل می دهند، یک به یک یاد بگیرند.

نحوه انجام راهنمایی گام به گام

  • اگر می توانید با ساده ترین مرحله شروع کنید.
  • مرحله را به فرزندتان نشان دهید، سپس اجازه دهید آن را امتحان کند.
  • در بقیه کارها به فرزندتان کمک بیشتری کنید یا این کار را برای او انجام دهید.
  • به فرزندتان فرصت دهید تا مرحله را تمرین کند.
  • وقتی فرزندتان می تواند این مرحله را با اطمینان و بدون کمک شما انجام دهد، مرحله بعدی و غیره را به او آموزش دهید.
  • ادامه دهید تا فرزندتان بتواند تمام مهارت یا کار را برای خودش انجام دهد.

نمونه ای از راهنمایی گام به گام

قدم های جلو یا عقب؟

شما می توانید با حرکت دادن به فرزندتان کمک کنید مراحل زیر را بیاموزد:

  • رو به جلو – به کودک خود اولین گام، سپس گام بعدی و غیره را آموزش دهید؛
  • به عقب – به کودک خود در تمام مراحل تا آخرین مرحله کمک کنید، سپس آخرین مرحله را آموزش دهید، سپس آخرین مرحله دوم و غیره.

یادگیری معکوس مزایایی دارد. فرزند شما کمتر دچار ناامیدی می شود زیرا یادگیری آخرین مرحله آسان تر و سریع تر است. همچنین به محض اینکه فرزند شما مرحله را کامل کرد، کار به پایان می رسد. اغلب با ارزش ترین چیز در مورد یک کار یا کار، به پایان رساندن آن است!

“هنگامی که کودک شما در حال یادگیری یک مهارت فیزیکی جدید مانند لباس پوشیدن است، می تواند به شما کمک کند که دستان خود را روی دستان کودک خود قرار دهید و کودک خود را از طریق حرکات راهنمایی کنید. همانطور که کودک شما شروع به دریافت ایده می کند، کمک خود را کم کنید، اما همچنان بگویید چه کاری انجام دهید. سپس به سادگی اشاره یا اشاره کنید. وقتی فرزندتان به این مهارت اطمینان دارد، می توانید حرکات را نیز حذف کنید.”

نکاتی برای کمک به کودکان در یادگیری مهارت های جدید

مهم نیست از کدام یک از روش ها استفاده می کنید، این نکات به کودک شما کمک می کند تا مهارت های جدیدی را بیاموزد:

  • اطمینان حاصل کنید که فرزند شما توانایی جسمی و بلوغ رشدی برای مدیریت مهارت جدید را دارد. ممکن است لازم باشد قبل از کار بر روی مهارت های پیچیده تر، برخی از مهارت های اساسی را به کودک خود آموزش دهید.
  • زمان و محیط را در نظر بگیرید. کودکان زمانی که هوشیار و متمرکز هستند بهتر یاد می گیرند، بنابراین کار بر روی مهارت های جدید در صبح یا بعد از زمان استراحت می تواند خوب باشد. همچنین خوب است از عواملی مانند تلویزیون یا خواهر و برادر کوچکتر خودداری کنید.
  • به فرزندتان این فرصت را بدهید که این مهارت را تمرین کند. یادگیری مهارت ها به زمان نیاز دارد و هر چه کودک شما بیشتر تمرین کند، بهتر است.
  • به خصوص در مراحل اولیه یادگیری، تحسین و تشویق فراوان کنید. وقتی فرزندتان از دستورات شما پیروی می کند، مهارت را تمرین کرده یا سخت تلاش می کند، تحسین کنید و دقیقاً بگویید که فرزندتان چه کاری را به خوبی انجام داده است.
  • از دادن بازخورد منفی خودداری کنید. به جای اینکه بگویید فرزندتان این کار را «اشتباه» انجام داده است، از کلمات و حرکات برای توضیح 1-2 کاری که فرزندتان دفعه بعد می تواند متفاوت انجام دهد استفاده کنید.

“به یاد داشته باشید که رفتار ممکن است قبل از بهبود بدتر شود، به خصوص اگر بیشتر از فرزندتان بخواهید. یک رویکرد مثبت و سازنده می تواند به شما کمک کند .”

منبع

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا